DE CE NU MAI CALC PE STADION?


BETFORCASH - pariuri sportive


Pentru ca nu exista respect pentru platitorul biletului. Din partea organizatorilor, a conducatorilor, a jandarmilor si chiar a celorlalti spectatori. Am mers si eu ca un microbist ce ma aflu la marele meci de sambata, 1 noiembrie, Dinamo - Steaua. Mentionez din start ca m-am dus sa vad "spectacolul" fotbalistic si nu sa aprind torte pe stadion.

Ei, cu vreo ora inainte eram in fata arenei, m`am chinuit si m`am imbulzit pe langa parcarea de la oficiala si pana la urma am ajuns in tribuna. Evident, primul lucru pe care a trebuit sa il fac a fost sa ii dau afara pe cei care se asezasera pe locurile mele, era inevitabil. Macar curatasera ei scaunele de seminte cand s-au asezat asa ca am scapat de aceasta placere. Al doilea lucru a fost sa ma razboiesc cu 2 indivizi care aveau bilete pe aceleasi locuri dar intr-un sector mai prost si se faceau ca nu stiau asta. Scap si de ei, ma minunez pentru a suta oara de rusinea de stadion din Stefan cel Mare (stau in zona si am fost de multe ori la meciurile cainilor) si astept inceperea meciului.

Si acum vine partea interesanta. In momentul fluierului de start o gloata de amarasteni (bagati repede pe "moca" pentru a se umple arena) apare de nicaieri si se instaleaza pe scarile dintre sectoare, in picioare evident. "Ba, stati dracu jos ce facem aici?". Am primit raspunsul imediat: "Nu e fratioare ca n`avem cum sa stam ca nu mai vedem". Bravo ba. Adica eu, platitor de bilet, nu pot sa vad terenul din cauza voastra iar voi, intrati pe gratis, stati bine mersi. Ma uit in stanga, in dreapta, in sus dupa niste jandarmi. Incredibil dar nu observ nici unul. Cum tribuna nu prea parea sa fie solidara cu mine, doar cateva voci razlete ma sustineau, am renuntat, ce era sa fac? M`am ridicat in picioare si asa am urmarit partida. Si acum ajungem la problema care ma doare pe mine:

Organizatorilor, conducatorilor, patronilor, nu va e rusine ma? La Dinamo se urla ca e stadionul gol, analfabetii de la oficiala vor oameni in tribune, vor platitori de bilet. Iar dupa ce platesc biletul ce se intampla? Nimeni nu mai da doi bani pe mine. "Ai platit fraiere, acuma nu ne mai intereseaza. Bagam 1000 de boschetari pe gratis de pe strada si ii punem sa stea in fata ta ca sa dea bine la televizor, ce ne intereseaza pe noi ca nu mai vezi nimic?" Se milogesc de mine sa vin la meci iar odata venit isi bat joc de mine. Eu in conditiile astea nu mai bag nici un leu in buzunarul patronilor de fotbal din aceasta tara. Las` ca se vede bine si de la televizor nu?

ROSTICK

19 comentarii

  1. Anonim // 3 noiembrie 2008 la 15:00  

    wow, o sa fie stadioanele mai sarace fara tine si astia ca tine ! Stati in pula mea acasa ca stadionul nu e teatru

  2. Admin // 3 noiembrie 2008 la 17:31  

    exemplul clasic de milog fara educatie. ai calcat vreodata pe un stadion din afara?

  3. Anonim // 3 noiembrie 2008 la 21:49  

    Ai perfecta dreptate Rostick. Cat despre taranul de mai sus, din cauza celor ca el sunt stadioanele asa cum sunt in Romania.

  4. Anonim // 8 noiembrie 2008 la 11:40  

    Pana sa facem trimitere la alte stadioane din Europa Vestica, mai bine vii la meciurile Farului :)). Niciodata nu se strang 1000 de spectatori in conditiile in care stadionul are o capacitate de vreo 12000. Asa ca sigur nu o sa ai probleme cu vizibilitatea, si mai mult, iti vei putea alege ce loc doresti.

  5. Admin // 8 noiembrie 2008 la 21:24  

    :))))

  6. Anonim // 17 noiembrie 2008 la 03:34  

    "wow, o sa fie stadioanele mai sarace fara tine si astia ca tine ! Stati in pula mea acasa ca stadionul nu e teatru" - lasand la o parte vocabularul desprins probabil din familia ta sau din anturajul in care te integrezi (ca doar cine se aseamana se aduna, nu?) sunt curios sa adaug doua lucuri:
    1. ai idee ce e ala teatru? ai fost vreodata la un teatru? si daca da, ce ai inteles din el?
    2. "stadionul nu e teatru" - stiu ca redusii mintal nu il percep ca pe un teatru dar afla bai panorama ca asta este scopul REAL al unui stadion de fotbal: sa fie arena de spectacol, fie ca spectacolul este fotbalistic sau de alta natura.

  7. Admin // 17 noiembrie 2008 la 03:36  

    monere nici ca puteai sa o zici mai bine!

  8. Anonim // 17 noiembrie 2008 la 04:03  

    ai perfecta dreptate, in ghencea gasesti acelasi exemplu, la primu gol cazi cu tot randu d scaune subrezite si iti ia o ora sa iesi din stadion, in caz d doamne fereste vrun incendiu poti sa-ti aprinzi linistit tigara din parul celui d langa tine.
    Cat despre vechea fraza d 2 clase cu teatrul, bine spus monere.

  9. Admin // 17 noiembrie 2008 la 04:39  

    nici nu mai are rost sa vorbim de siguranta, e clar, daca se intampla ceva pe stadioanele noastre e moarte sigura.

    ma bucur sa vad ca mai exista microbisti civilizati!

  10. Anonim // 17 noiembrie 2008 la 07:25  

    Din toate comentariile de mai sus, daca le citesti pe toate, primul si cel negativ, are cea mai mare putere: darama ce s-a scris in articol, darama creatorul articolului si dovedeste ceea ce are din plin: lipsa de respect.
    Daca te duci oriunde in vest, ceea ce ma uimeste este respectul pentru celalalt: se vorbeste de stat politienesc, de civilizatia prin frica de amenda. De acord dar le-a intrat in sange: macar se alpica legea. Noi doar ne plangem si ... cam atat. Si-atunci, concluzia ta este buna. Nu mai merg acolo unde nu sunt respectat: pe stadion, la rand la finante, la farmacie, la serviciu, la scoala. Si-atunci le lasam loc lor, celor care scriu comentarii ca primul de sus: abia atunci intelegem ca nu-i o solutie.

  11. Anonim // 17 noiembrie 2008 la 15:43  

    Mna .. ce sa fac dle .. asta'i romania nu e ce face... si nu o sa fie inca mult timp ..

  12. Admin // 17 noiembrie 2008 la 16:46  

    andrei ai mare dreptate in ceea ce spui. sunt in totalitate de acord cu tine si nu sunt cel care fuge, sunt exact cel care ia atitudine si incearca sa faca ceva, sa schimbe ceva. sunt primul care adopt un comportament civilizat pentru ca daca eu nu as face-o, ce pretentii as putea sa am de la altii. insa ce pot eu sa schimb mergand la stadion? absolut nimic. in situatia aceasca singura modalitate prin care pot sa schimb ceva este sa stau acasa.

  13. Anonim // 17 noiembrie 2008 la 17:05  

    Nu aveam timp cand am postat primul comentariu. Dar .!
    Am fost de ex in Italia pe San Siro. Oameni calume, galerie organizata, nu venita cu gandul la scandal si bataie ...
    La noi acuma cel putin iti este frica sa mai mergi la un meci ca risti sa iei peste cap fara sa faci nimic. Ce sa mai zic ..
    Pai nu ati vazut pe stadion la Dinamo ce se intampla... banci intregi rupte, femei batute !!!, ! Mergi la meci

    Cat despre bani dati pe bilete ! ce sa zic... stadioane mizerabile, iar firmele de paza angajate nu isi fac treaba. Nu vreau sa vb de Jandarmi ! Ei se cred cateodata zei acolo .. Adica nu gandesc de nici un fel .. dau iin stanga si in dreapta ca in padure .. nu sunt deacord nici cu suporterii care fac scandal, dar nici cu unii jandarmi CRETINI !

    In rest .. Recomandarea mea: Stati acasa, iar daca locuiti pe langa stadionul de la Dinamo sau pe linia lu' 41 ascundeti masina cat se poate de bine !

    Multa Bafta

  14. Admin // 17 noiembrie 2008 la 17:15  

    bine punctat mircea. sa dau si eu un exemplu: pe olympiastadion, unde juca bayern acum cativa ani, galeria era tinuta practic intr-un tarc. bare de fier, scaune de fier, garduri indestructibile. si acolo huliganii n`au decat sa se dea cu capul de ce e in jurul lor pana lesina, ca n`au cu ce sa arunce si pe unde. peste tot mai sunt oameni fara creier, dar sunt tinuti in frau. sunt constienti de ce se intampla daca o iau pe aratura.

    legat de jandarmi ai dreptate, dar atunci cand reusesc sa ii prinda exact pe aia turbulenti sunt de parere ca nu trebuie sa ii ierte.

  15. Unknown // 19 noiembrie 2008 la 13:28  

    vezi tu, exact de aia nu ma mai duc la meciuri ;) se vede bine de la tv, decat sa ma duc la meciuri, ( stau si in cluj, la noi tot timpu este scandal ) inevitabil sa trebuiasca sa impart sau sa iau 2 3 pumni, prefer sa nu cheltuiesc acea suma care o dau pe bilet si sa stau la tv.

  16. Admin // 19 noiembrie 2008 la 19:03  

    sainteleg ca esti suporter "u"?:) la cfr am inteles ca e numai lapte si miere prin tribune dar pe de alta presa as fi nebun sa ma iau dupa ce scrie in presa.

    se pare ca nu sunt singurul cu aceste opinii si ma bucur, va multumesc baieti pentru tot ce ati scris aici :D

  17. Anonim // 20 noiembrie 2008 la 19:47  

    Sa fiu sincer in Romania,nu se merita sa mergi la fotbal...in toata viata asta sunt cam 100 de evenimente sportive pe care nu doresc sa le ratez...

  18. Anonim // 2 ianuarie 2009 la 01:31  

    Rostick! exact de ce imi ziceati voi cand ne-am intalnit sapt asta. taranime mare la noi pe stadion, se stiu trasaturile tipice ale omului care merge pe stadion...cercopitecu care a postat primul comentariu le inglobeaza foarte bine :)

    *asa ca o mica observatie in legatura cu alta constanta a stadionului romanesc: de unde credeti ca sunt cei care fac bisnita la Nou Camp inainte de meci?

  19. Admin // 22 ianuarie 2009 la 21:04  

    sunt de`ai nostri:))

Trimiteți un comentariu

Andrei Pavel Punct